Menu kegemaran Kc & family..spaghetti oglio olio salsa mushroom with lamb grill black pepper.
Boleh share bg mereka yg ingin mencuba..mmg letop.
Resepi seperti di bawah👇👇👇
cara perap lamb:
- 4-6keping lamb new zealand (kc suka ni dia lembut)
-1 sudu besar olive oil extra virgin
-1 sudu besar serbuk sup
-1 sudu besar serbuk cili/paprika
-1 sudu besar serbuk lada hitam
-sos tiram 1 sudu besar
-garam sucukup rasa
-sedikit gula merah dalam 1 sudu besar ( secukup rasa anda)
kacau2 adunan ni..dan masukkan lamb...gaul sebati. Perap selama 2 jam atau nak best lagi perap dlm peti selama sehari..
Kc grill atas pan yg tak melekat.
Resepi oglio olio salsa mushroom
1.Tumis bawang merah bawang putih cincang.
2. Masukkan cendawan (pilihan anda) kc pilih shitake.
3. Air sket masukkan sedikit madu dlm sesudu/ gula pemanis pilihan masing2.
4. Masukkan sedikit serbuk cili
5. Masukkan garam secukup rasa, serbuk lada hitam dan oregano secukup rasa.
7..tutup api jika dah masak..masukkan spaghetti yg telah di rebus terlebih dahulu yg siap di toskan....gaul2 rata sebati..tabur cheese powder and serbuk cili flake jika suka.gaul rata..tabur tomato dadu fresh...done..nak rasa melayu dan kick sket boleh tabur cili padi cincang atau cili flakes.
Sedia utk di hidang bersama hirisan kambing grill black paper tadi..hiris lemon and perah time nak makan mmg sedap..
Selamat mencuba.
Resepi KC kredit to FB Shida Razak KC
Comments
Post a Comment